dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Web Hosting Ve Domain Nedir ? Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Mayıs 30, 2013

Filename Web Hosting Ve Domain Nedir ?
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Mayıs 30, 2013
Label
Action

Arkadaşlar  Herkese Merhaba Bugün Sizlere Profesyonel web hizmeti almak ve site açıp yayın yapmak isteyenler için kısa bir tanımlama rehberi yazmayı uygun gördüm.Bu makalede adım adım site açmak için yapılması gerekenler yazmaktadır.

Domain: Domain, alan adı anlamına gelmektedir. Domainin, akılda kalması kolay ve anlamlı kelimelerden oluştuğu için tercih edilmiştir. Örneğin domain olmadan da bir web sitesi yayını yapabilirsiniz, fakat ziyaretçiler, sitenize IP numarası yazarak girmek zorunda kalacaklardı.(Örneğin: 212.211.11.11).
Günümüzde kullanıma açık birçok alan adı uzantısı mevcuttur.Bunların en çok bilinenleri: com, net, org, biz, us uzantılarıdır.Örneğin şu anda bulunmakta olduğunuz sitenin domain adı "bil-tek.org" dur.
Domain seçerken sitenizin içeriğine ve amacına uygun olmasına dikkat etmelisiniz.Örneğin balıkçılık hobimizse, balıkçılık ile ilgili terimleri seçmekte fayda vardır. Alan adı seçiminde güçlük
çekiyorsanız terimler sözlüğünden uygun kelimeler de seçebilirsiniz.
Alan adınızı belirledikten sonra alınabilir olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. www.whois.sc adresinden domainin alınabilir olup olmadığına bakabilirsiniz. Ayrıca domain satın alınamaz.Sadece 1 yıldan 10 yıla kadar kiralayabilirsiniz.

Web Hosting: Domain (alan adı) kiraladığımızı varsayarsak geriye sadece hosting satın almak kalmaktadır.Hosting kelimesinin terim anlamı ev sahipliğidir. Sitemizde yayınlamayı düşündüğümüz program, dökümanlar, resimler gibi dosyalarımızı
saklayan bir bilgisayara ihtiyaç vardır.Kendi bilgisayarımdan yayın yapsam nasıl olur diye düşünebilirsiniz.
Fakat ev ortamı web hosting için uygun değildir.Gerekli donanım, yazılıma sahip olsak bile iyi bir internet bağlantısına, kesintisiz güç kaynağına, ve düzenli soğutmaya ihtiyaç vardır. Bu iş için en uygun web hosting hizmeti satın almaktır.

Web hosting satın alırken dikkat edilmesi gereken huhuslar: sunucu güvenliği, hız ve erişim süresi gelmektedir.Erişim süresi sunucunun uzaklığına bağlı bir durumdur.Örneğin Türkiyedeki
ziyaretçilere yönelik yayın yapacaksak Türkiyede bulunan sunuculardan web hosting hizmeti almak daha iyi olacaktır.




Sonuna Kadar Okuyanlara Teşekkürler , Faydalananlara Başarılar.

0 yorum:

Yorum Gönder