dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

LIMON KABUĞUNUN FAYDALARI Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Temmuz 29, 2015

Filename LIMON KABUĞUNUN FAYDALARI
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Temmuz 29, 2015
Label
Action

Limon kabuğunun faydaları


Limon kabuğu Cilt kanseri riskini önler: Yapılan bir araştırma sonucuna göre, limon kabuğunda bulunan “D-Limonene” adlı maddenin çok güçlü bir cilt dostu olduğu belirlenmiştir. Limon kabuğundaki Bu madde tümör gelişimini engelleyerek cilt kanseri riskini önemli ölçüde düşüren bir bileşendir.


Amerika’da yılda 200.000’den fazla insan cilt kanserine yakalanıyor. Bu sorun son yıllarda ülkemizde de çok artış göstermeye başladı. Cilt kanseri, güneşin parladığı her yerde kendini gösterebilir. Yüzünüzde, kulaklarınızda, ellerinizde ve dudaklarınızda oluşabilir. Limon kabuğunda bulunan “D-Limonene” sayesinde bu riski düşürmek sizin elinizde.

Limon kabuğu Kalbinizi rahatlatır: Limon kabuğu aynı zamanda sinir sisteminize olumlu etki yapar, bakterileri öldürür ve kalbi rahatlatır. Yapılan bir çalışmada, kadınların yumurtalık kanseri riskini de düşürdüğü ortaya konmuştur. Limon kabuklarının bu özelliği içeriğinde bulunan polifenollerden kaynaklanmaktadır.

Limon kabuğu Karaciğerinize yararlıdır: Limon kabuğu özellikle alkol tüketenler için olmazsa olmazlardandır. Karaciğer ve safra kesesine yararlıdır, mide asiditesini giderir ve balgam söktürücü etkisi vardır.

Limon kabuğu Sinirlerinizi yatıştırır: Kalp hastalıkları ve kanseri önleme konusunda etkilidir. Özellikle cilt kanserine karşı bir kalkan oluşturur. Cildi güzelleştirici ve sinirleri yatıştırma özelliğine de sahiptir.

Limon kabuğunu nasıl tüketmeli?


Limon kabuklarını yemeklere az miktarda katabilirsiniz. Kabukları çayınıza ilave ederek çayı lezzetlendirebilirsiniz. Makarna sosuna limon kabuğu rendesi eklemek iyi bir alternatif olabilir. Rendelediğiniz limon kabuklarını salatanıza, yaptığınız keklere ve kurabiyelere de ekleyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder