dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Hangi Meyveler Saç Uzatır Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 18, 2015

Filename Hangi Meyveler Saç Uzatır
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 18, 2015
Label
Action
Meyve yemek belki saçlarınızın çok daha kısa sürede uzamasını sağlamaz, ama uzayan saçlarınızın daha sağlıklı olmasına büyük katkıda bulunur. Saçların uzama süresi insandan insana değişir ancak saçlar genellikle ayda ortalama 0.5-1 cm arası uzar. Meyve ve sebze yemenin, kısacası sağlıklı beslenmenin saç uzamasına etkisi ise saçın kırılması önlemesi, köklerini beslenmesi, doğal parlaklık vermesinden ileri gelmektedir. Sağlıklı uzayan saçlar daha az kırılır, daha az kırılan saçlar ise uçlardan alma sıklığını azaltarak saçlarınızın bakımsız saçlara göre daha az zamanda istediğiniz uzunluğa gelmesine yardımcı olur.

Saç Uzatma ve Meyveler

Aşağıda listede saçların uzaması ve sağlıklı olması için önemli vitaminler ve bu vitaminleri hangi meyvelerden alabileceğiniz yer alıyor.
A Vitamini: Kavun, karpuz ve muz saçınız için gerekli olan A vitaminini almanıza yardımcı olur. Aynı zamanda bu meyveleri kullanarak saç bakım maskesi de hazırlayabilirsiniz. Örneğin; muz ve kavunu yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırıp saçlarınıza kökten uca sürün, daha sonra saçınızı streç filmle sararak maskeyi 45 dakika bekletin. Saçlarınızı temizlemek için her zamanki şampuanınızı kullanabilirsiniz. Bu maske ilk uygulamadan itibaren saçlarınıza doğal bir parlaklık verecektir.
C Vitamini: Antioksidan etkisi bulunan C vitamini saç köklerine zarar veren toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur. C vitamini eksikliğinde saçlar daha kırılgan olur ve solgun görünür. Yeterli C vitamini aldığınızdan emin olmak için greyfurt, portakal, mandalina, çilek ve kivi yiyebilirsiniz. Günlük olarak alınması önerilen C vitamini 60 mg’dır.
E Vitamini: Saçları besleyen meyveli bakım maskeleri arasında en çok önerilenlerden biri olan avokado maskesi içerdiği E vitamini ile saçlarınızın ilk uygulamadan itibaren parlak görünmesini ve yumuşak olmasını sağlar. Tabii avokadoyu her zaman bulmak mümkün olmadığı için onun yerine yine E vitamini bakımından zengin ay çekirdeği, badem, kuru kayısı, yeşil zeytin, fıstık yiyebilirsiniz.
Hangi Meyveler Saç Uzatır, hangi meyve saçımı uzatır , saç uzatmak için hangi meyve yemeliyim

0 yorum:

Yorum Gönder