dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Saçın Yağlanması Nasıl Önlenir Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 18, 2015

Filename Saçın Yağlanması Nasıl Önlenir
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 18, 2015
Label
Action
Öncelikle şunu söyleyerek başlayalım, saçlardaki yağdan tamamen kurtulmak saça yarardan çok zarar getirir. Çünkü saç derisinde üretilen yağ saç tellerine ulaşarak çevresel faktörlere karşı koruma sağlarken saçı yumuşatır. Hatta uzmanların sık sık “saçlarınızı her gün şampuanlamayın” demesinin nedeni budur. Sık şampuan kullanmak saç derisini kurutur ve dolayısıyla saçları daha kırılgan hale getirir. Tabii fazla yağlanan saçların da pek arzu edilmediği ortada. Yağlı saçlara bakım yaparken dikkat edilmesi gereken nokta aşırı yağ tüketimini engellemek ancak saçları tamamen yağsız bırakmamaktır.

Saçtaki Yağı Azaltmak İçin Öneriler

Seçtiğiniz şampuan ve saç kremini yağlı saçlar için özel olarak üretilenler arasında seçerek işe başlayabilirsiniz. Ara ara derinlemesine temizleyen saç bakım ürünlerini kullanabilirsiniz. Bu ürünleri kullanırken saçın kendisinden çok saç derisine önem verin. Saç derisine iyice yedirdikten hemen sonra durulayabilirsiniz.
Nemlendirici bakım kremi kullanıyorsanız saç diplerine sürmenize gerek yok. Sadece uçları korumak için bir miktar sürüp 2-3 dakika beklettikten sonra durulayabilirsiniz.
Eğer saç şekillendirici cihazlar kullanıyorsanız cihazı saçlarınıza değdirmeden önce silikon bazlı şekillendirici serum kullanın. Bu tip ürünler saçınızı ısının olumsuz etkilerine karşı korurken verdiğiniz şeklin daha uzun süre dayanmasını sağlar.
Saçınız gün içinde çok yağlanıyorsa kuru şampuan kullanabilirsiniz. Kuru şampuanı sadece köklere sıkın ve 1-2 dakika bekledikten sonra geniş dişli bir tarakla tarayın.
Soğuk suyla duş almaya çalışın çünkü sıcak su saç derisini kuruttuğu için vücudunuz buna tepki olarak aniden yağ üretimini arttıracaktır ve saçlarınız daha kısa sürede yağlanacaktır. Soğuk suyla yıkanamıyorsanız en azından ılık suyu deneyin.
Jöle, köpük ve saç spreyi gibi ürünleri saç derisine ve köklere yakın bölgelere sürmekten kaçının. Bu ürünler saçı olduğundan daha yağlı gösterir.
Gün içinde ellerinizi saçlarınızda gezdirmeyin ve olabildiğince az fırça kullanmaya çalışın.
Haftada 1 kez saçlarınızda ve saç derinizde biriken ölü cilt hücrelerini, şekillendirici saç ürünü artıklarını temizlemek için sirkeli su kullanabilirsiniz. Saçlarınızı şampuanlayıp duruladıktan sonra 1 ölçek sirkeyi 5 ölçek suyla karıştırın ve saçlarınızı bu suyla durulayın. Duştan çıkınca fazla suyu havluyla alın ve saçlarınızı doğal kurumaya bırakın. Saçlar kurumaya başlayana kadar sirke kokabilir ancak kuruduktan sonra koku uçacaktır.


Saçın Yağlanması Nasıl Önlenir,Saçtaki Yağı Azaltmak İçin Öneriler, saç yağlanmasından kurtulma yolları 

0 yorum:

Yorum Gönder