dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Herkes yazılımcı olabilir mi? Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 1 Mart 11, 2017

Filename Herkes yazılımcı olabilir mi?
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Mart 11, 2017
Label
Action


Ben çocuğum yazılımcı olabilir miyim? Ben yaşlıyım yazılımcı olabilirmiyim? Ben ev hanımıyım yazılımcı olabilir miyim? Ben öğrenciyi yazılımcı olabilir miyim?

Pek çoğumuz bu soruyu sorar ve yazılımcı olmak için birşeyler araştırır. Ama sonu çoğu zaman hüsran olur. Nereden başlayacağını neler yapacağını bilemez.

Yazılımcı olmak için neler yapılabilir? İlk başta herkesin yazılımcı olamayacağını söyleyerek hevesinizi kırmak istemiyorum. Önce yazılımın ne olduğunu anlamamız gerekiyor. Etrafımıza baktığımızda pek çok şeyin yazılım olduğunu farketmemiz gerekir. Her gün kalkıp hazırlanıp işe/okula gitmemiz, her bahar çiçeklerin açması meyvelerin olması, güneşin her gün doğup her akşam batması, kalbimizin kanı vücudumuzun en ücra köşesine kadar pompalaması ve bunu sürekli yapması. Temizliğe dikkat edince hastalıktan korunabileceğimiz gibi çevremize ve kendimize baktığımızda herşeyin aslında bir yazılım olduğunu görmek mümkündir. Biz bunu dijital ortamda da yapmamız gerekiyor. Eğer yazılımın ne olduğunu anlarsak dijital ortamda daha kolay çözüm üretebiliriz.

Biz yazılım mantığını anlatıktan sonra artık iş yazmaya geliyor. Yazmak o kadar zor mu? Hayır değil. Öğreneceğiniz birkaç kod ile işe başlayabilirsiniz.

Burada işe nereden başlayacağınız gelebilir. Kodların ne işe yaradığını bilmemiz gerekir. Belki 5-10 kod öğrendik mi birşeyler yapmaya başlayabiliriz. Birşeyler yapabilirz dedikse fazla da havaya girmemek gerekir. Öyle büyük yazılımlarlın altına girmemek lazım. Önce küük adımlarla yürümesini (yazmasını) öğrenip sonra yavaş yavaş büyük yazılımlara doğru gidebiliriz

Gerçek hayatta sorarız eğer şunu yaparsan şöyle olur yapmazsan başka birşey olur. Bu bir koşuldur, koşullar yazılımda da var.

Bir başkası her gün yemek yeriz değil mi? İşte bu da bir döngüdür. Yazılımı böyle hayatımızla birlikte yaşardığımızı anlarsak iş tamamdır.

alıntı : http://ozturkce.com/herkes-yazilimci-olabilir-mi

1 yorum:

Yorum Gönder