dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

SEO İÇİN HOSTİNG ' İN ÖNEMİ Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Mayıs 31, 2013

Filename SEO İÇİN HOSTİNG ' İN ÖNEMİ
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Mayıs 31, 2013
Label
Action


Hosting Neden SEO için Önemli ?

İnsanların hiç sabrı yok: Bir linke tıklayıp sitenin açılmasını 5 saniyeden fazla beklerseniz, büyük ihtimalle beklemekten sıkılıp sayfayı kapatırsınız. İnternet kullanıcılarının hepsi böyle olmasa da büyük çoğunluğu bu şekilde hareket ediyor. Sonuç olarakta siteniz bu durumdan zarar görüyor.

Botların hiç sabrı yok: Bazıları sitenizin açılmasını bekleyebilir ama botlar beklemez. Zaman aşımına uğrayıp sitenizi terkeder. Botun sitenizi terketmesi demek daha az sayfanızın indexlenmesi demek. Sitenizin daha az indexlenmesi demek, google’da daha az yer alması demek. Sonuç olarak sitenizin trafiğinin azalması demek.

Sizin sabrınız tükenebilir: Site sahibi olarak elinizden gelen herşeyi yaparsınız. Konu araştırması yaparsınız, en güzel resimleri seçersiniz, en orjinal içerikleri yazarsınız ama eğer server’ınız kötü ve yavaşsa canınızı sıkılabilir. Ümidinizi kaybedersiniz ve daha az yazı girmeye başlarsınız. Siteniz güncel olmadığı için de sitenizin trafiğiniz düşer.

Google Açısından Site Hızı Ne Kadar Önemli ?

Bu noktada akla şu soru geliyor, site hızı seo açısından ne kadar önem taşıyor ? Google resmi blogunda yaptığı açıklamada şöyle diyor:

Site hızı seo açısından yeni bir sinyalken, arama sonuçlarında sayfanın alakalı oluşu kadar önem taşımıyor. Şu anda arama sonuçlarının yalnızca %1'i site hızı sinyalinden etkileniyor. Yeni uygulamaya geçirdiğimiz site hızı sinyali sadece Google.com üzerinden ingilizce yapılan aramaları etkiliyor.

Bu yazı google tarafından 2010 yılında yayınlanmış. Şu anda hala bahsedildiği gibi yalnızca ingilizce aramaları mı etkiliyor bilemiyor. Etkilese dahi anladığım şu ki google’da ilk 10 sayfayı etkileyecek bir faktör değil ama bu demek değildir ki sitemizi daha hızlı hale getirmek için çaba göstermemeliyiz. Yukarda anlattığım sebepler yeterli bana göre.

Siz de site hızınızı ölçmek istiyorsanız google’ın kendi aracısını kullanabilirsiniz.




Sonuna Kadar Okuyanlara Teşekkürler , Faydalananlara Başarılar.

0 yorum:

Yorum Gönder