dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

İlaçsız Saç Uzatma Yolları Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 22, 2015

Filename İlaçsız Saç Uzatma Yolları
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 22, 2015
Label
Action
Kozmetik marketlerde televizyonlarda ve gazetelerde reklamı yapılan pek çok saç uzatma, saç dökülmesini engelleme, saça hacim verme ilacını bulabilirsiniz. Bu ilaçların saçları uzatma üzerindeki etkisi bilinmiyor ve saç dökülmesini engelleyip engellemediği de pek net değil. Evde, doğal ürünlerle hazırlayacağınız saç bakım maskelerini kullanarak ilaçsız saç uzatma alternatifiniz her zaman var. Belki bu yöntemlerle saçlarınızı bir anda uzatamayabilirsiniz ancak emin olun uzayan saçlarınız sağlıklı, doğal parlaklığında görünecektir.

Saç Uzatma ve Beslenme

Tüm organlarımızın, cildimizin ve tırnaklarımızın sağlığı gibi saç sağlığı da beslenmemizle yakından ilgilidir. Dengesiz, düzensiz ve eksik beslenmenin ilk etkileri saçlarda görülür. Saçlar vitamin, protein ve mineral eksikliği nedeniyle kırılganlaşır, doğal parlaklığını kaybeder ve saç telleri incelmeye başlar. Yetersiz beslenme sonucu saç dökülmesi artabilir. Günlük beslenme listenizi dikkatlice oluşturmalı ve C, B vitaminleri, E vitamini ile günlük önerilen protein miktarını tam olarak aldığınızdan emin olmalısınız.
Ani kilo kaybına yol açan diyetler ve hastalıklar saçların uzamasını durdurabilir ve saç dökülmesine neden olabilir. Bu tarz sağlıksız diyetlerden uzak durup hastalığınız sırasında vitamin destekleri kullanarak saç sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Tükettiğiniz gıdalarla birlikte yeterince demir almazsanız saç uzama süreci yavaşlayacaktır. Saç için gerekli bir diğer mineral olan silika minerali kırmızıbiber ve patateste bolca bulunur. Hardal çayının saç köklerini uyararak saçların uzamasını teşvik ettiği bilinmektedir.

Stres ve Saçların Uzaması

Aşırı ve uzun süreli strese maruz kalmanın saçlar üzerinde olumsuz bir etki yarattığı biliniyor. Stresi azaltmanın yollarını bulmalısınız. Düzenli spor yapmak, kendinizi rahat hissettiğiniz ortamlarda bulunmak, bir hobi edinmek veya meditasyon teknikleri ile günlük stresinizden kurtulabilirsiniz.

Doğal Ürünler

Sarımsağın saç dökülmesini yavaşlattığı ve yeni saç çıkmasını teşvik ettiği yönünde bazı bilimsel araştırmalar bulunmakta. 3-4 diş sarımsağı havanda iyice ezerek saç derinize masaj yapın ve sarımsağın saç derisinde 10-15 dakika kalmasını sağlayın. Sarımsak içinde bulunan sülfür kökleri uyarıyor ve saç çıkmasına yardımcı oluyor.


İlaçsız Saç Uzatma Yolları , İlaçsız Saç Uzatma Yolları Nelerdir , Stres ve Saçların Uzaması arasındaki ilişki nedir , 

0 yorum:

Yorum Gönder