dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Sarımsak Yağının Saça Faydaları Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 22, 2015

Filename Sarımsak Yağının Saça Faydaları
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 22, 2015
Label
Action
Sağlığa faydaları nedeniyle alternatif tıpta ve halk arasında kullanılan en eski bitkiler arasında yer alan sarımsak saç bakımında da oldukça popülerdir. Sarımsak yağı, çevresel faktörlere bağlı saç dökülmesini yavaşlatabilir, saç derisi sorunlarına doğal antibiyotik olarak iyi gelir ve saçın genel görünümünü geliştirir. Sarımsak yağı bulamadıysanız bir kaç sarımsağı ezerek suyuyla saç derisine masaj yapabilirsiniz. Saçları daha fazla nemlendirmek için sarımsağı sürdükten sonra bir kaç yemek kaşığı zeytinyağını saç diplerine ve uçlarına sürebilirsiniz.

Sarımsak Yağının Saçta Kullanımı

Sarımsak yağının saç derisinde ve saçlarda harici olarak kullanılmasının ayrı ayrı faydaları bulunmaktadır. Saç derisine sarımsak yağıyla masaj yapmak kan dolaşımını hızlandırarak saç köklerini besler ve saçın uzamasını teşvik eder. Ayrıca saç derisinde biriken ölü deri hücreleri, saç bakım ürünlerinin artıkları ve diğer toksinleri temizleyerek saçın uzamasının önündeki engelleri ortadan kaldırmanıza yardımcı olabilir. Saç derisi aşırı kuru olanlar ve kaşıntı gibi şikayetleri olanlar düzenli sarımsak yağı kullandıkların bu şikayetlerin azaldığını görebilirler.
Eğer evde zeytinyağı ve sarımsak varsa sarımsak yağını kolayca hazırlayabilirsiniz. Bunun için 4-5 diş sarımsağın kabuklarını soyduktan sonra 2 çay bardağı kadar zeytinyağında 1 hafta bekletin. Bu kadar basit. Daha sonra bu karışımla saçlarınıza bakım yapabilirsiniz. Saç uçlarınız fazla kırılıyorsa geceden uçlara bir miktar yağdan sürerek sabah saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Çok yıpranmış saçlar için yağı saç derisine iyice yedirdikten sonra bir havlu sararak 1 gece bekletebilirsiniz.
Sarımsak yağının saç bakımında kullanımının belirli bir yan etkisi yoktur ancak sarımsağa alerjisi bulunanalar saç derisinde kızarıklık ve kaşıntı yaşayabilir. Böyle durumlarda tahrişi önlemek için sarımsak yağı kullanmayın ve yağı kullandıktan sonra saç derisi kaşınmaya başlarsa şampuanla yıkayıp bol suyla durulayın.


Sarımsak Yağının Saça Faydaları,Sarımsak Yağının Saçta Kullanımı nasıldır

0 yorum:

Yorum Gönder