dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Saçın Uzaması İçin Gerekli Vitaminler Nelerdir Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 22, 2015

Filename Saçın Uzaması İçin Gerekli Vitaminler Nelerdir
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 22, 2015
Label
Action
Saçlarınıza düzenli bakım yapıyor olabilirsiniz, yıpranmaması için boyatmıyor, kurumaması için hergün şampuanlamıyor olabilirsiniz…. Tüm bu yaptıklarınız eğer beslenmenize dikkat etmiyor ve saç sağlığı için almanız gereken vitaminleri düzenli olarak almıyorsanız sadece kısa dönemli etki sağlayacaktır. Cildimiz gibi saçlarımızın sağlığında öncelikle tükettiğimiz gıdalardan geçer. Her vitaminin vucuttaki görevi farklıdır ve hepsi belirli oranlarda gereklidir. Saç sağlığı içinse düzenli olarak alınması gereken vitaminler arasında H vitamini, B6 vitamini, A vitamini ve C vitamini ilk sıralarda gelmektedir.

Saç Sağlığı İçin Gereken Vitaminler

H Vitamini: Biotin olarak da bilinen ve pek çok kozmetik saç bakım ürününde kullanılan “H vitamini” protein, karbonhidrat ve yağların işlenmesine yardımcı olarak hücre büyümesini teşvik eder. Ayrıca diğer B vitaminlerinin vücut tarafından işlenmesini sağlayan biotin sağlıklı saç ve tırnaklar için alınması gereken vitaminler arasında ilk sıradadır.
B6 ve B12 Vitaminleri: B vitamini eksikliğinin saçları zayıflattığı ve saç dökülmesini hızlandırdığı biliniyor. Bu 1 vitamin sinir sisteminin düzgün çalışmasını sağlarken saçların beyazlamasını yavaşlatıyor ve metabolizmanın fonksiyonlarını yerine getirmesine yardımcı oluyor.
C Vitamini: Güçlü bir bağışıklık sistemi için çok önemli olan C vitamini aynı zamanda saçların daha sağlıklı ve parlak olmasını sağlıyor. Uzun süreli C vitamini eksikliği saçın uzaması için gereken süreyi arttırırken saçların dökülmesine neden olabilir.
D Vitamini: Saçta bulunan reseptör hücreleri için gerekli olan C vitamini saç köklerini besliyor ve saçı koparak dökülmelere, güneşin zararlı ışınlarına, hava kirliliğine, düzleştirici ve boya gibi yıpratıcı uygulamalara karşı daha dirençli hale getiriyor.
E Vitamini: Saç derisindeki kan dolaşımını arttırarak kökleri güçlendiren E vitamini aynı C vitamini gibi saç uzaması için gerekli vitaminler arasında önemli bir yere sahip.

Saç Sağlığı ve Beslenme

Yukarıdaki vitaminlerin çoğunu taze sebze ve meyve tüketerek günlük olarak alabilirsiniz. Limon, biber, portakal, mandalina ve diğer turunçgilleri ve yeşil yapraklı sebzeler başta olmak üzere farklı renklerdeki sebzeleri düzenli olarak yemek saçlarınız kadar genel sağlığınız açısından da faydalı olacaktır. Eğer bu vitaminleri tam olarak alamadığınızı düşünüyorsanız doktorunuza danışarak multivitamin takviyesi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Saçın Uzaması İçin Gerekli Vitaminler Nelerdir, Saç Sağlığı İçin Gereken Vitaminler nelerdir

0 yorum:

Yorum Gönder