dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

B6 Vitamininin Saça Faydaları Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 20, 2015

Filename B6 Vitamininin Saça Faydaları
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 20, 2015
Label
Action
B6 vitamini eksikliği belirtileri arasında en yaygın olarak görülenler depresyon, zihin karışıklığı, anemi ve dermatittir. Saçı doğrudan ilgilendiren bölüm ise deri iltihabı olan dermatite yol açmasıdır. Dermatit, saç derisini etkileyerek saç köklerinin zayıflamasını, dolayısıyla saç kaybına neden olabilir. Eğer saçlarınız, saç derisinde oluşan iltihaplanma, egzama, kepek ya da sedef hastalığını nedeniyle dökülüyorsa B6 içeren gıdaları tüketmeniz ya da B6 takviyesi kullanmanız tavsiye edilmektedir.
B6 vitamini suda çözülen bir vitamindir. B6 vitamini fazlası vücut tarafından depolanmaz ve idrarla birlikte vücuttan atılır. Bu nedenle her gün düzenli olarak B6 vitamini almak gerekir. Vitaminin ana görevleri, sinir sisteminin yapısının korunması, kan şekerinin dengelenmesi, hemoglobin üretimi ve proteinin vücut tarafından işlenmesidir.
Saçın sağlığı, kökler ve köklerin yer aldığı saç derisinin sağlığıyla yakından ilgilidir. Düzenli olarak B6 vitamini almak saç derisinde oluşabilecek ve kökleri etkileyecek cilt hastalıklarına karşı koruma sağlar. Saç derisi sağlıklı olursa kan dolaşımı artar ve saç köklerine giden oksijen miktarında artış yaşanır. Bu oksijen artışı kökleri güçlendirir ve saçın sağlıklı uzamasına, dayanıklı olmasına, saç uçlarının daha az kırılmasına yardımcı olur.

Günlük Olarak Tavsiye Edilen B6 Vitamini

19-50 yaş arası yetişkin erkek ve kadınlara tavsiye edilen günlük B6 vitamini 1.3 miligramdır. 50 yaşından sonra ihtiyaç arttığı için günlük dozaj kadınlarda 1.5 mg’a, erkeklerde ise 1.7 mg’a yükseltilebilir. Günde 100 mg üzeri B6 vitamini almak sinir hasarına yol açabilir. B6 vitamini bakımından en zengin gıdalar arasında hububat, muz, avokado, et ve kümes hayvanlarını sayabiliriz.
B6 Vitamininin Saça Faydaları,Günlük Olarak Tavsiye Edilen B6 Vitamini

0 yorum:

Yorum Gönder