dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Saçın Daha Gür Olması İçin Yapılabilecekler Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 20, 2015

Filename Saçın Daha Gür Olması İçin Yapılabilecekler
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 20, 2015
Label
Action
Bazılarımızın saçları genetik olarak daha kalın telli ve gürken, bazılarımız ince telli ve hacimsiz saçlarla uğraşmak zorundayız. Saç telleriniz inceyse saça hacim vermek için daha özenli bir bakım rutini oluşturmanız gerekiyor. Ayrıca ince telli saçlar stres, hava kirliliği, saç maşası, güneş ışınları, boya gibi saçı yıprattığı bilinen ürünlere ve koşullara daha hassastır. Bu gibi durumlarda yeterince bakım yapmazsanız koparak dökülmeler artabilir, saç kökleri zayıflayabilir ve saçınız hacmini kaybedebilir.

Saçın Daha Gür Olması İçin Öneriler

Önce şunu söyleyeyim, saçınız genetik olarak gür değilse ve yine genetik olarak dökülüyorsa bu durumu tamamen tersine çevirmek diye bir şey (günümüz koşullarında) pek mümkün değil. Her yerde boy boy ilanlarını gördüğünüz “dökülen saçlarınız tekrar çıksın” şeklindeki ürün tanıtımları gerçeği yansıtmıyor. Ancak saçlarınıza gereken özeni göstermezseniz saç kökleri daha da zayıflar ve dökülme süreci hızlanabilir.
İlk adım olarak saçınıza sürdüğünüz şampuan, krem gibi ürünleri doğal ve organik ürünlerle değiştirerek işe başlayabilirsiniz. Hoş kokulu şampuanların çoğu organik şampuanlara göre çok daha fazla kimyasal madde içerir ve bu kimyasal maddeler saç derisini tahriş ederek kökleri zayıflatabilir. Şampuan olarak saçı ve saç derisini yumuşatan argan yağı içeren veya kan dolaşımını arttırarak kökleri güçlendiren ısırgan otlu şampuanları deneyebilirsiniz. Şampuan alırken “içindekiler” bölümünü iyice okuyun, “sodium laurel” ve “laureth sulfates” içeren şampuanları satın almayın. Bu iki bileşen saç teli üzerinde bulunan ve saçların yumuşak olmasını sağlayan yağı tamamen ortadan kaldırır ve saçları zayıflatarak koparak dökülmeyi arttırır.
Saçlarınızı her gün yıkamak saç derisini ve saçı kurutur. Saçın kendini çevresel faktörlere karşı koruması için saç derisinde üretilen yağa ihtiyacı vardır. Saçlarınız daha temiz olsun diye saçınızı her gün şampuanlarsanız bu yağ ortadan kalkar ve saç telleri korunmasız kalır. Haftada 2 gün şampuan kullanıp diğer günlerde saçınızı sadece durulamanız daha doğru bir uygulama olacaktır.
Doğal yağlarla bakım yapabilirsiniz. Papatya, lavanta, biberiye, kekik ve sedir ağacı yağı gibi doğal yağlar saç köklerini güçlendirmek için kullanılabilir. Haftada bir bu yağlardan biriyle veya bir kaçını kullanarak elde edeceğiniz karışımla saçlarınıza bakım yapın. Bu esansiyel yağların saç derisini tahriş etmemesi için zeytinyağı veya badem yağı gibi taşıyıcı yağlarla 1/10 oranında inceltebilirsiniz.
Saçlarınız ince telliyse ve azsa saçın gür olması için yapabilecekleriniz kısıtlı olmasına karşın mevcut saçlarınıza nazik davranarak daha çok dökülmesini engelleyebilirsiniz. Duştan çıktıktan sonra saçınızı havluyla sertçe ovalamayın. Sadece havluyu başınıza bastırıp fazla suyu alın ve doğal kurumaya bırakın. Kurumasını beklemek için vaktiniz yoksa ve saç kurutma makinesi kullanmanız gerekiyorsa en soğuğa ayarlayın. Saç maşasını olabildiğince az kullanın ve maşayı düşük ısıda çalıştırın. Termal spreyler maşanın saça verdiği hasarı en aza indirmek için kullanılabilir. Saçlarınız uzunsa kesinlikle ıslakken, saç köklerini zorlayarak fırçalama çalışmayın. Bunun yerine geniş dişli bir tarak kullanın.
Kırılan uçları düzenli olarak aldırın. Kendinize uygun bir saç modeli bularak saçınızın daha hacimli görünmesini sağlayabilirsiniz.
Beslenmenize özen gösterin ve sağlıklı saçlar için kilit rolü bulunan B12 vitamini, E vitamini, C vitamini ile demir, çinko, magnezyum minerallerini aksatmadan alın. Saçın ve saç derisinin yumuşak olması için bol bol su için.
Stresi kontrol altında tutun. Stres uzun süreli olursa stres sırasında salgılanan hormonlar saçlarınızı olumsuz yönde etkileyebilir ve dökülmeyi hızlandırabilir.
Saçın Daha Gür Olması İçin Yapılabilecekler,Saçın Daha Gür Olması İçin Öneriler

0 yorum:

Yorum Gönder