dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Parlak Saçlar İçin Ne Yapmalıyım Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 22, 2015

Filename Parlak Saçlar İçin Ne Yapmalıyım
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 22, 2015
Label
Action
Saçlar; hava kirliliği, yetersiz beslenme, boya, maşa ve daha pek çok nedenden dolayı kuruyabilir ve parlaklığını kaybedebilir. Yaz aylarında ise parlak saçların en büyük düşmanları güneş ve deniz suyudur. Saçınızın parlaklığını kaybettiği durumlarda kısa sürede sonuç verecek bir çözüm arıyorsanız kuaförde derinlemesine nem sağlayan saç bakımı yaptırabilir veya evde kullanabileceğiniz bakım serumlarından alabilirsiniz. Diğer seçeneğiniz ise evde doğal ürünlerle yapabileceğiniz düzenli saç bakımıdır.

Parlak Saçlar İçin Doğal Çözümler

Beslenmeniz saçlarınızın sağlığı ve parlaklığı üzerinde oldukça etkilidir. Eğer vitamin ve mineral bakımından yetersiz besleniyorsanız zaman içinde saçlarınız kurur, kırıklar artar ve parlaklığını kaybeder. Yetersiz beslenmenin etkilerini cilt ve tırnaklarınızda da görebilirsiniz. Bunu önlemek için beslenme programınıza bol bol taze meyve ve sebze ekleyin. Ayrıca omega 3 yağ asitleri bakımından zengin balıklar ve E vitamini içeren besinler saçınızın kısa sürede doğal parlaklığına kavuşmasına yardımcı olur. Fındık, badem, keten tohumu gibi yemişler de iyi birer omega 3 kaynağıdır.
Saçlarınıza nazik davranın. Saçların daha fazla yıpranmaması için saç kurutma makinesi ve saç maşası kullanmayı bir süre bırakın. Banyodan çıktıktan sonra saçlarınızı havluyu çok sert bastırarak veya ovalayarak kurutmayın. Saçlarınızı ıslakken fırçalamayın. Tüm bunlar saçınızın yıpranmasına neden olan uygulamalardır.
Saçlarınızın doğal olarak parlaması için neme ihtiyacı vardır. Bu nemi ve yumuşaklığı sağlamak için düzenli olarak doğal yağlarla bakım yapabilirsiniz. Saçları nemlendiren ve yumuşatan, kuaförlerin en sık kullandığı yağların başında Hindistan cevizi yağı gelmektedir. Hindistan cevizi yağını parmak uçlarınızla saçlarınıza kökten uca sürebilirsiniz.
Ayrıca sıcak yağlarla yapılan saç maskesi hem saçınızın hem de saç derinizin yumuşamasını sağlayabilir. Çok kuru saçlar için haftada 2 kez kullanabileceğiniz sıcak yağ maskesi için bir miktar zeytinyağını 2-3 derece ılıttıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize ve saçınıza sürün. Saçlarınızı başınızın üstünde toplayıp sıcak havluyla sarın ve 2-3 saat bekleyin. Daha sonra günlük şampuanınızla saçlarınızı yıkayıp bol suyla durulayabilirsiniz.
Eğer saç parlatıcı kozmetik ürün satın almayı düşünüyorsanız içinde “silikon” bulunmayan ürünlerden almanızı öneririm. Çünkü silikon bazlı ürünlerde silikon zerrecikleri saç teline tutunarak saça ağrılık yapar ve gün içinde saçın modelinin bozularak saçların sönmesine neden olur. Bunun yerine daha “hafif” ve silikonsuz ürünleri kullanabilirsiniz. Ayrıca bu tip ürünleri saç telinin ortasından ucuna doğru sürün ve saç diplerine fazla inmeyin.
Parlak Saçlar İçin Ne Yapmalıyım,Parlak Saçlar İçin Doğal Çözümler

0 yorum:

Yorum Gönder