dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Esmer Tene Yakışan Saç Renkleri Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 25, 2015

Filename Esmer Tene Yakışan Saç Renkleri
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 25, 2015
Label
Action
Saç rengi seçiminde yapılan en büyük yanlış cilt tonuna uygun saç rengi seçmemektir. Cildinizin rengi saçınızın renginin nasıl görüneceğini belirler ve eğer cilt rengine uygun bir saç rengi seçmezseniz saçlarınız sanki size ait değilmiş gibi durur. Pek çoğumuz ten rengimiz ne olursa olsun saç boyatırken sarı tonlarını tercih ediyoruz. Ama bu kesinlikle doğru bir seçim değil ve zaten sarı saç renginin veya açık saç tonlarının nasıl bazı kadınlarda son derece kötü göründüğünün 5-10 dakika sokakta dolaşarak görebilirsiniz.
Günümüzde, kozmetik ürünleri sayesinde, saç renkleri müthiş zengin bir çeşitliliğe sahip. Bakır saç renkleri, bal-balköpüğü saç renkleri, farklı saç renkleri (mavi, yeşil, pembe, mor vs.), kahve-kahverengi saç renkleri, karamel saç renkleri, kestane saç renkleri, kızıl saç renkleri, kumral saç renkleri, sarı saç renkleri ve daha onlarca farklı saç boyası rengi var. Her ne kadar istediğiniz tonu saçınıza uygulamak isteseniz de başta da belirttiğim gibi bu zengin saç rengi seçenekleri, her tene uygun değil maalesef.
Esmer bir ten, cilt kusurlarını büyük ölçüde maskeler bildiğiniz üzere. Ancak aynı ten renginin, özellikle saç renkleri konusunda ciddi bir özene ihtiyaç duyduğu da aşikar. Esmer ten, beyaz tende olduğu gibi her renkte saçı kaldıramaz. Ne kadar kaliteli ve doğal olursa olsun renk, teninize uygun değilse, güzelliğinizin tacı olan o saçlar, birdenbire rüküşlüğünüzün simgesi oluverir.

Peki esmer tene uygun o saç renkleri nelerdir?

Esmer tene en uygun olan, en çok yakışan saç renkleri çoğunlukla kumral tonlar, küllü tonlar ve koyu saç renkleridir. Sıcak diye bildiğimiz renkler yani karamel, kızıl tonlarında ki gibi saç renkleri, maalesef esmerlere asla yakışmaz. Esmer ten renginiz, halihazırda koyu ve epeyce iddialı olduğu için saç rengini mümkün mertebe daha cansız ve küllü tonları seçerek dengelemeniz gerekmektedir.
Esmer bir ten renginiz var ise daha doğal renklerde saç renklerine öncelik vermelisiniz demektir. Esmer tenliler saçlarını sarıya boyatamaz diye bir kural yok tabii ki, fakat sarının da pek çok tonu size mümkün değil yakışmaz. Örneğin altın sarısı, koyu sarı ve platin, tercih etmemeniz gereken saç renklerindendir. Bunların yerine küllü sarı, papatya sarısı, küllü koyu sarı gibi renkler, esmer tenliler için ideal renklerdendir. Kahve tonları da esmer kadınlara yakışan saç renklerinden biridir.
Esmer tenliler, genelde kış insanıdır. Tabii hem esmer hem de saçları koyu renkli olanlar için konuşuyorum. Beyaz tenliler ya da kumral tenliler ise daha çok ilkbahar ve yaz insanlarıdır. Üzerlerinde taşıdıkları renkler de bu mevsimlere göre düzenlenir daha çok. Bildiğiniz gibi esmer ten çok güzel bir tonda bronzlaşır ve kolaydır da bronzlaşmaları. Beyaz tenliler ve buğday tenlilerin aksine kızarmazlar, pembeleşmezler; direkt tatlı bir esmerlikle bronzlaşırlar. Dolayısıyla esmer tenli olup da bir de üzerine bronzlaşmışsanız, mavili- küllü renkler de siz esmerler için ideal renkler arasına girer.
Esmer tenlilere turuncu-bakır bir renk inanılmaz kötü ve ucuz durur. Ancak saf bakır renkler ise çok daha doğal duracaktır. Mesela dore tonlar, altınımsı tonlar ve ateş kızılları çok uygun olacaktır. Ama viyole ya da mora bakan bir kızıl olmaz.
Esmer tenlerin seçeneklerini de böylelikle sıralamış olduk. Eğer bu listeye bağlı kalırsanız muhteşem ve doğal görünümlü saçlarla süksenize sükse katabilirsiniz.


Esmer Tene Yakışan Saç Renkleri ,Peki esmer tene uygun o saç renkleri nelerdir?

0 yorum:

Yorum Gönder