dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Saç Düzleştirici Saç Döker mi Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 27, 2015

Filename Saç Düzleştirici Saç Döker mi
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 27, 2015
Label
Action
Düzleştirici kullananların veya kullanmayı düşünenlerin ortak sorusu olan “saç düzleştirici saç döker mi” sorusuna kesin bir şekilde evet veya hayır diye cevap vermek zor. Düzleştirici belki direk olarak saçın dökülmesine neden olmaz ancak sık kullanılırsa saç tellerini ve saçı yıpratarak dökülmeyi arttırabilir.

Düzleştiricinin Saça etkisi

Kuaförde yaptırabileceğiniz veya evde kullanabileceğiniz 2 adet saç düzleştirme metodu bulunuyor. Birincisi, ısıyla çalışan “saç maşası” olarak da bilinen düzleştiriciler, ikincisi ise saçın yapısını değiştirerek düzleşmesini sağlayan kimyasal maddeler içeren kozmetikler. Bu iki farklı yöntemin saça verdiği zararlar da farklıdır. Seramik yüzeyli saç maşalarını günlük olarak kullanırsanız saçı kurutur ve uçların kırılması artar. Bu saçınızın bir süre sonra daha donuk ve sağlıksız görünmesine neden olacaktır. Kimyasal düzleştiriciler ise saç tellerini olduğu gibi saç köklerini de yıpratır. Zayıflayan saç kökleri nedeniyle koparak dökülen tellerin sayısında artış görülebilir.

Korunma Yöntemleri

Neredeyse hepimiz ipek gibi yumuşak ve düz saçlar istiyoruz ancak bunun bir bedeli var. Özellikle saçlarınız çok kıvırcıksa saçı yıpratan düzleştirici cihaz veya kozmetiklerden çok sık kullanmanız gerekecektir. Bunun yerine saç tipinize uygun bir model bulmak uzun dönemde saç sağlığını koruyabilmek açısından önemlidir. Düzleştirici ürünleri hiç kullanmayın demiyorum ama örneğin 1 hafta kullandıktan sonra saçınızın kendini toplaması için 15 gün ara vermelisiniz. Bu dönemde saçı ve saç derisini nemlendiren zeytinyağı veya badem yağı gibi doğal yağlarla bakım yapmanız saçlarınızı güçlendirecektir. Ayrıca saç maşası ile düzleştirme yapmadan önce kullanılan, saçı koruyucu spreyleri kozmetik mağazalarında bulabilirsiniz.
Saç Düzleştirici Saç Döker mi, Düzleştiricinin Saça etkisi

0 yorum:

Yorum Gönder