dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Sigara İsteğine Karşı Gelmenin 10 Yolları Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 14, 2015

Filename Sigara İsteğine Karşı Gelmenin 10 Yolları
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 14, 2015
Label
Action
Birçok sigara içicisi için, sigara içme dürtüsü karşı konulmaz olabilir. Ama sigara içme isteğine tutsak olmak zorunda değilsiniz. Sigara içme dürtüsü geldiğinde, yoğun olsa bile şunu hatırlayın: kısa sürecek ve muhtemelen birkaç dakika sonra bu istek geçecek. Ne kadar bu isteklere dayanırsanız, sigarayı bırakmaya da o kadar yaklaşacaksınız. Kolay olmayacak ama yapılabilir.

İşte size sigara içme isteğine direnmeniz için 10 yol:

1. Erteleyin

Eğer sigara içme isteği geldiyse, kendinize önce 10 dakika beklemenizi söyleyin ve bu süre içinde dikkatinizi dağıtacak bir şeyler yapın. Bu basit numara sigara isteğini söndürmeye yetebilir. İhtiyacınız olduğunda bunu tekrarlayın.

2. “Sadece bir tane” demeyin

Sigara arzusunu tatmin etmek için sadece bir sigara içmek sizi cezbedebilir. Ama kendinizi kandırmayın, bir sigarayla duramayacaksınız. Bir sigara diğerini kovalayacak ve böylece yeniden sigara içmeye başlayacaksınız.

3. Tetikleyicilerden Kaçının

Sigara içme isteği eskiden sigara içtiğiniz yerlerde ve durumlarda kendini daha çok belli eder. Kafelerde, barlarda, arabada ya da televizyonun karşısında. Tetikleyici durumları tanımlayın ve bir plan yapın. Böylece sigara içme isteğinden kaçınabilirsiniz. Eğer telefondan konuşurken genelde sigara içiyorsanız, bir kalem bulun ve kendinizi bununla oyalayın.

4. Egzersiz Yapın

Fiziksel aktivite hem dikkatinizi dağıtarak sigara içme isteğini engeller, hem de sigara isteğinin yoğunluğunu azaltır. Sadece 30 dakika ortalama bir fiziksel egzersiz sigara içme isteğini alıp, götürür. Parka gidin ve koşun. Eğer ofiste sıkışıp kaldıysanız, merdivenleri inip, çıkın.

5. Rahatlama Tekniklerini Kullanın

Geçmişte, sigara stresle baş etmek için bir yoldu. Sigara içme isteğine direnmek stresli olabilir. Eğer stresi azaltmak için rahatlama tekniklerini kullanın. Derin nefes egzersizleri, meditasyon, yoga, masaj gibi aktiviteler işinize yarayabilir.

6. Size Yardımcı Olacak Birini Bulun

Sigara içme isteği geldiğinde bir arkadaşınızı arayın ya da onunla dışarı çıkın. Böylece biraz eğlenin ve dikkatiniz dağılsın. Ayrıca sigara içmeye kalkıştığınızda sizi içmemeye ikna edecek birinin olması da yardımcı olabilir.

7. Sigarayı Bırakmanın Faydalarını Hatırlayın

Neden sigarayı bırakmanız gerektiğini yazın ve hatta yüksek sesle söyleyin. Böylece bilinçaltınızı bu konuda eğitmiş olursunuz.

8. Sigarayı Bırakanların Hikayelerini Okuyun ya da Dinleyin

Sigarayı bırakırken başkaları neler yaşamış, zor durumlarla nasıl başa çıkmışlar öğrenin. Böylece hem bırakabileceğini fark edip, kendinizi teşvik etmiş, hem de zor durumlara karşı kendinizi hazırlamış olacaksınız.

9. Nikotin İçeren Başka Ürünler Deneyin

Sigara yerine nikotini başka yollarla elde edin. Nikotin bantları, sakızları işinize yarayabilir.

10. Sakız Çiğneyin, Su İçin

Sigara içme isteği geldiğinde sakız çiğneyebilirsiniz ya da su içebilirsiniz. Böylece sigara içme isteğini kesebilirsiniz.
Hatırlayın, sigara içme isteğine karşı gelmek hiçbir şey yapmamaktan daha iyidir. Şu an mental olarak sigaranın tutsağısınız. Sigara bırakma sürecinde zincirlerinizi yavaş yavaş gevşeteceksiniz. Sigara içme isteğine her karşı gelişinizde özgürlüğe bir adım daha yaklaşmış olacaksınız.


Sigara İsteğine Karşı Gelmenin 10 Yolları , Sigarayı Bırakmaya mı Çalışıyorsunuz , sigara bırakma yolları , sigara içme isteğim var

0 yorum:

Yorum Gönder