dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Google Analytics Nedir ? Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Haziran 01, 2013

Filename Google Analytics Nedir ?
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Haziran 01, 2013
Label
Action
Herkese Merhaba .
Google ' nin WebMasterlere Özel Olarak Tasarladığı Ücretsiz İstatistik Servisi En Büyük ve En İşlek Google Servislerinden Biridir.
Benden Sizlere Bu Denli Önemli Servisi Bir Makale İle Anlatmak İstedim.

Google Analytics Nedir ?

Google Analytics, internetin en büyük arama motoru olan Google’ın web tasarımcılar için sunduğu analiz aracıdır. Tamamen ücretsiz olan bu aracı, internet sitesi olan ve kullanıcılarını daha detaylı tanımak isteyen herkes kullanabilir.
Web sitenizi ziyaret eden kişiler hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız Google Analytics aracını muhakkak kullanmanızı tavsiye ediyorum. Çünkü Google Analytics sitenizi ziyaret edenlerin genel bilgileri haricinde size daha detaylı bilgiler verecektir.
Web sitenize gelen ziyaretçiler hangi sitelerden üzerinden gelmiş, hangi anahtar kelime ile size gelmiş, geldikten sonra sitenizde ne kadar zaman geçirmiş, siteden ne kadar sürede çıkmış, hangi ilden daha fazla ziyaretçi gelmiş, hangi tarayıcı üzerinden siteniz ziyaret edilmiş,ziyaretçiler bilgisayarında hangi işletim sistemini kullanıyor, internet bağlantı türüne kadar bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Web sitenizi ziyaret eden kullanıcıları bundan daha iyi tanıma yöntemi bence yok. Bu anlattıklarım ise Google Analytics’in sadece bir bölümü.

Nasıl Kullanılır. _?

Google Analytics’i kullanabilmek için yapmanız gereken şey çok basit. Gmail üzerinden veya herhangi bir mail sunucusundan almış olduğunuz mail hesabı ile sisteme giriş yapmak. Sisteme giriş yaptıktan sonra web siteniz için oluşturulmuş kodu sayfanızda uygun yere yerleştirerek ziyaretçilerinizi takip etmeye başlayabilirsiniz.





Sonuna Kadar Okuyanlara Teşekkürler , Faydalananlara Başarılar.

0 yorum:

Yorum Gönder