dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Bademin Başlıca Faydaları Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 15, 2015

Filename Bademin Başlıca Faydaları
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 15, 2015
Label
Action
Badem en sağlıklı kuru yemişlerden biri (aslında teknik olarak kuru yemiş değil, tohum). Bu kuru yemişe benzeyen tohum süper yiyecek olarak belli bir ün kazandı. Badem vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin. Ve vücut sağlığı açısından birçok yararı var. Peki nedir bunlar?

1. Kolesterolü Düşürür

Düzenli olarak badem yemek HDL’yi (iyi kolesterol) yükseltip, LDL’yi (kötü kolesterol) düşürüyor. Toronto Üniversite’sinden Prof. Dr. David Jenkins tarafından yapılan bir araştırmada, her gün bir avuç badem yiyenlerde kötü kolesterol %4.4 düşerken, iki avuç yiyenlerde %9.4 düşmüş.

2. Tansiyonu Düzenler

Tansiyon sodyum (genellikle tuz) açısından yüksek, kalsiyum ve potasyum açısından düşük diyetlerde kolaylıkla artış gösterir. Badem potasyum açısından zengindir. Amerika Kalp Birliği araştırmasına göre potasyum sodyumun negatif etkilerini azaltıyor. Ayrıca bademdeki sağlıklı yağlar kardiyovasküler sağlığı artırıyor.

3. Kanseri Önlemeye Yardımcı Olur

Bademdeki lifin, detoksifiye (zehrin etkisini giderme) etkisi vardır. Lif yiyeceklerin sindirim sisteminden kolayca geçmesini sağlar, sindirim sistemini temizle ve kolon kanserini önlemeye yardımcı olur. Ulusal Kanser Enstitüsü’nün yayınladığı bir araştırma lif açısından zengin bir diyetin kolon kanseri riskini azalttığını söylüyor.

4. Diyabete Karşı Korur

Bademin şeker ve insülin seviyelerini dengeleme etkisi vardır. Böylece diyabete karşı koruma sağlar.

5. Kilo Vermeye Yardımcı Olur

Yüksek besin değerleri sayesinde badem kilo vermeye yardım eder. İçeriğindeki yüksek lif miktarı sayesinde sizi tok hissettirir, böylece yeme isteği azalır.

6. Kabızlığı Önler

Günde sadece 4-5 badem yemek bile kabızlığı engeller. Badem lif açısından zengindir ve lif boşaltım sisteminin etkin bir şekilde çalışmasını sağlar.

7. Enerjiyi Artırır

Badem mangan, riboflavin (B2 vitamini) ve bakır açısından zengindir. Bu besin öğeleri enerji üretiminde önemli rol oynar. Eğer sürekli hareket halindeyseniz, enerjinizi kaybetmemek için yanınızda badem bulundurun.

8. Kalp Hastalıkları Riskini Azaltır

Badem, zeytin yağı gibi tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Ayrıca bademde bulunan E vitamini antioksidan özelliği sayesinde kalp hastalıkları riskini azaltır. Badem ayrıca kan akışını iyileştirip, oksijenin ve diğer besin öğelerinin hareketini artıran magnezyum açısından zengindir.

9. Doğum Kusurlarını Önler

Badem doğum kusurlarını önlediği kanıtlanmış olan folik asit (B9 vitamini) içerir. Folik asit sağlıklı hücre büyümesi ve doku oluşumunda büyük rol oynar. Bu yüzden fetüsün sağlıklı büyümesinde çok önemlidir.

10. Zihinsel Keskinliği Artırır

Badem içerdiği fenilalanin aminoasidi sayesinde bilişsel fonksiyonların daha iyi çalışmasını sağlar.


Bademin Başlıca Faydaları , bademin faydaları nelerdir , bademin şifaları , badem yemenin faydaları , badem yiyorum ama 

0 yorum:

Yorum Gönder