dislanze
v10
today : | at : dislanze | safemode : ON
> / home / facebook / twitter / exit /
name author perms com modified label

Sigara Kırışıklıklara Yol Açıyor mu Süleyman Akyıldız rwxr-xr-x 0 Eylül 14, 2015

Filename Sigara Kırışıklıklara Yol Açıyor mu
Permission rw-r--r--
Author Süleyman Akyıldız
Date and Time Eylül 14, 2015
Label
Action
Evet. Eğer sigarayı bırakmak için başka bir neden arıyorsanız, zamanından önce oluşan kırışıklıkları listenize ekleyin.
Sigara cildinizin normal yaşlanma sürecini hızlandırır. Bu cilt değişiklikleri sadece 10 yıl sigara kullanımının ardından net bir şekilde belli olur. Sigaranın cilde etkisini başlarda göremeseniz de, ne kadar çok sigara içerseniz, ne kadar uzun sigara içerseniz kırışıklıklarla karşılaşma ihtimaliniz de o kadar artar.
Sigara sadece yüzünüzde kırışıklıklara neden olmaz. Vücudunuzun diğer bölgelerinde de sigaranın etkisini görebilirsiniz. Ciltteki kırışıklıkları yok edemesiniz de, daha kötüye gitmesini şu an sigarayı bırakarak engelleyebilirsiniz.
Sigara kırışıklıklara nasıl sebep olur? Sigaradaki nikotin cildin üst tabakalarındaki kan damarlarını daraltır. Kan akışınının azalmasıyla, cilt yeteri kadar oksijen, vitamin ve mineral alamaz. Sigaradaki 4000’den fazla kimyasal, cilde güç ve esneklik sağlayan kolajen ve elastin adlı proteinlere zarar verir. Sonuç olarak, cilt zamanından önce çökmeye ve kırışmaya başlar.
Ayrıca, sigara içerken yaptığınız yüz ifadeleri (dudaklarınızı büzmek, gözlerinizi kısmak gibi) kırışıklıklara sebep olabilir.
Sigarayı bıraktıktan 12 saat sonra, karbonmonoksit seviyesinin düşmesiyle cildiniz daha sağlıklı olacaktır. Bıraktıktan üç ay sonra ise kan dolaşımı sigara içmeye başlamadan önceki seviyeye gelecek, böylece çok daha sağlıklı bir cilde sahip olacaksınız.


Sigara Kırışıklıklara Yol Açıyor mu , sigara yaşlandırıyor mu , sigara yüz kırışıklığı yapar mı

0 yorum:

Yorum Gönder